Zhvillimi i uebit është procesi i ndërtimit dhe mirëmbajtjes së një uebfaqeje për internetin, e cila aksesohet përmes një shfletuesi uebi dhe pritet në një server, qoftë në pajisjet e brendshme ose në cloud. Kjo përfshin gjithçka nga faqe të vetme me tekst të thjeshtë deri në aplikacione komplekse në internet. Procesi i zhvillimit të uebit përfshin hartimin e uebit, zhvillimin e përmbajtjes në internet, skriptimin nga ana e klientit/serverit dhe konfigurimin e sigurisë së rrjetit. Në një kuptim më të gjerë, zhvillimi i uebit përfshin të gjitha veprimet, përditësimet dhe operacionet e kërkuara për të ndërtuar, mirëmbajtur dhe menaxhuar një faqe në internet për të siguruar që performanca e saj, përvoja e përdoruesit dhe shpejtësia janë optimale.