Shared hosting lejon që përdorues/faqe uebi/llogari të ruhen në një server të vetëm në internet. Dedicated hosting nga ana tjetër, është një server i vetëm i dedikuar vetëm një përdoruesi. Një shared server është një zgjedhje e mirë për ata pronarë të faqeve të internetit që nuk kanë shumë aftësi teknike për të menaxhuar dhe kontrolluar gjithçka, por dëshirojnë të jenë të pranishëm në internet. Me shared hosting keni qasje të kufizuar administrative dhe nuk mund të personalizoni konfigurimin e softuerit. Sidoqoftë, ju keni akses në një cPanel, me të cilin mund të menaxhoni skedarë, baza të të dhënave, llogari të postës elektronike, regjistra gabimesh dhe disa analiza të serverit. Një dedicated server është një zgjedhje e mirë për ata që kanë përvojë teknike dhe mund të menaxhojnë/konfigurojnë serverin vetë. Aksesi që në bazë, e siguruar me një server të dedikuar, është një përfitim i madh nëse keni nevojë të bëni disa modifikime të serverit.