Zhvillimi i aplikacionit celular është procesi i krijimit të aplikacioneve software që funksionojnë në një pajisje celulare. Një aplikacion celular përdor një lidhje rrjeti për të punuar me burimet e llogaritjes në distancë. Zhvillimi I aplikacionit celular po rritet me shpejtësi. Nga shitja me pakicë, telekomunikacioni, qeveria dhe kujdesi shëndetësor, organizatat në të gjitha fushat duhet të përmbushin pritjet e përdoruesve për mënyra reale në kohë reale për të kryer transaksione dhe për të pasur informacion. Sot, pajisjet mobile dhe aplikacionet celulare që tregojnë vlerën e tyre janë mënyra më e popullarizuar për njerëzit dhe bizneset për t’u lidhur me internetin.